Aastapäevaroad

20. veebruaril käis koolileht Kirjatark toimetus õppeköögis Vabariigi aastapäeva puhul Eestile omaseid toite valmistamas. Valmisid imehead täidetud munad, Mascarpone-kama trühvlid ja munavõiga leivad.

Täidetud mune valmistasid Ann Marii, Karola ja Liis-Marie. Kõigepealt pidime ära keetma munad, siis me lõikasime need pooleks ja võtsime muna kollased välja. Muna kollastele lisasime juurde majoneesi, sinepit ja natukene soola. Sellest valmis munale täide. Täite panime pooleks lõigatud muna valge keskele ning kaunistamiseks lisasime peale murulauku. Munad olid head, kuid sinepit sai natuke palju.

Trühvleid tegid Emma ja Grete. Kõigepealt röstisime ära kama ja pähklid, siis me segasime kama ja pähklid kokku mascarponega. Panime segu külmikusse ja sulatasime šokolaadi. Siis kastsime trühvli pallid šokolaadi sisse ja panime taldrikule. Trühvlid kaunistasime nonparellidega.

Munavõid valmistasid Ellen, Olivia ja Sandra. Esimesena tuli panna 6 muna keema, siis tuli võtta või ning sinna lisada maitseained. Edasi tuli lisada jahutatud ja kooritud munad ning kõik ära segada. Kui see oli valmis, siis sai munavõi panna leivale ja riputada üle murulauguga.

Fotod: Kätlin LAUR ja Anne AASAMETS